Fantasiatarina esittelyssä

Ajattelin vihdoin laatia tuota originaaliani varten jonkinlaisen esittelytekstin. Aiemminhan olen siitä vain lyhyesti maininnut. Nyt tarinaa on kuitenkin tullut jo kirjoitettua sen verran, että esittelykin on hieman helpompaa.



Tausta-asetelma


Kartasta puuttuvat vielä paikan nimet, mutta voitte arvailla, missä mikäkin paikka sijaitsee ;D (Ja joo, en osaa piirtää.)

Nemuria jakautuu useampaan kuningaskuntaan, joista neljässä on kristallitemppeli. Jokaisella temppelillä on omat tapansa ja perinteensä, mutta yhtälailla kaikissa kunnioitetaan kristallia. Sanotaan, että jokaisen nemurialaisen tulee kantaa kortensa kekoon kristalleista huolehtimiseksi, sillä myös kristallit huolehtivat nemurialaisten tarpeista.

Minola on ollut jo vuosisatoja ylpeä Maakristallin temppelistään, jonka papittaret väsymättä työskentelevät sekä kristallin että valtakunnan yhteisen hyvän vuoksi. Papitaret kouluttavat temppelineitoja, jotka ovat haluttua vaimomateriaalia, mutta myös voivat nousta papitarkokeluuden myötä itsekin papittariksi. Temppelistä tulee parantajia ja lapsenpäästäjiä, jotka tarvittaessa lähtevät apuun ympäri valtakuntaa. Temppelille on palkattu joukko vartijoita huolehtimaan asukkaiden turvallisuudesta.

Minola on kuitenkin kuningaskunta, mutta kuningas on hyvin temppelimyönteinen ja on huolehtinut siitä, että temppelille on taattu jatkuva rahoitus ja tarvittava ylläpito verojen muodossa. Myös ruokatarvikkeita virtaa temppeliin säännöllisesti.

Kaikkien mieleen tämä ei kuitenkaan ole. Osa kansasta on alkanut kyseenalaistaa temppeliveron ja ruokalähetykset eikä koe saavansa rahoilleen vastinetta. Mielialaa syövät myös temppelin hakumatkat, joilla 15-kesäisiä nuoria tyttöjä noudetaan jopa vanhempien vastustuksesta huolimatta temppelineidoiksi. Sanotaan, että kristalli vie röyhkeästi lapsia vanhemmiltaan eikä tyydy vain heidän rahoihinsa. Välttämättä perhe ei edes näe tyttöä tämän jälkeen enää koskaan.

"Tarvitsemmeko todella kristallia?" kysyvät monet. "Emmekö pärjäisi ilmankin? Voisiko temppelin sulkea?" Kuningas ei näitä kysymyksiä halua kuulla vaan pitää kiinni vanhoista sopimuksista, kuten temppelikin omista oikeuksistaan. Mikä on totuus? Entä oikeus ja kohtuus?


Hahmoesittelyjä


Maakristallin temppelin väkeä

Neito Momi

Momi saapui Maakristallin temppeliin 15-kesäisenä ja on nyt vihdoin saavuttanut aseman papitarkokelaana. Samaan aikaan hänen isänsä kuitenkin haluaisi hänet takaisin kotiin, sillä on aika solmia tuottoisat naimakaupat. Momi ei ole samaa mieltä vaan haluaa jatkaa opintojaan eikä suostu palaamaan.

Vaikka Momi on innokas opiskelija, hän myös kyseenalaistaa sääntöjä eikä pelkää rikkoa niitä, jos se on hänen etujensa mukaista. Hän seisoo myös ystäviensä tukena ja on valmis tekemään paljon tärkeiden asioiden puolesta.

Neito Senna

Senna saapui temppeliin vuoden Momin jälkeen, mutta ystävystyi lämpimästi hänen kanssaan. Hän on edelleen temppelineito, mutta odottaa ylenemistä papitarkokelaaksi. Hänelle temppeliin pääsy oli niin ikään pelastus ei-toivotusta avioliitosta oman kylän päämiehen pojan kanssa. Hänen isänsä ei ollut tyytyväinen temppelin ratkaisuun vaan kokee, että tytär on epäoikeudenmukaisesti häneltä riistetty.

Senna on toisinaan arka sanomaan mielipiteensä ja miettii omaa olemistaan suhteessa muihin. Hän on miellyttämishaluinen ja tunnollinen viaksi asti. Viime aikoina hän on alkanut tehdä enemmän asioita, jotka jopa hirvittävät häntä. Hän onkin nyt etsimässä omaa ääntään ja itseään.

Vartija Blade

Blade on saapunut hiljattain Maakristallin temppeliin eteläisestä Namurin valtakunnasta. Hän on siellä työskennellyt Tulikristallin temppelin vartijana, mutta halusi siirtyä toisen temppelin tehtäviin nähdäkseen maailmaa. Blade on rodultaan draconia, joiden huhutaan periytyvän lohikäärmeistä. Tarinoiden mukaan draconiat pystyvät ottamaan lohikäärmeen muodon, mutta tästä ei ole nähty todisteita.

Bladessa sanotaan olevan hieman naistennaurattajan vikaa ja monet temppelin nuoremmat naiset ovatkin jo luoneet häneen pitkiä silmäyksiä. Blade ei näe ongelmaa tilaisuuksien käyttämisessä, mutta suhtautuu silti tehtäväänsä vakavasti.

Vartija Nera

Nera on saapunut temppeliin vartijaksi Avalonin valtakunnasta ja on rodultaan usvahaltia. Hänen äitinsä ja siskonsa ovat Vesikristallin papittaria ja isänsä kyseisen temppelin vartija. Nera ei ole koskaan saanut tunnustusta omana itsenään vaan hänet on aina nähty vanhempiensa lapsena, joten hän päätti jättää kotinsa ja lähteä vartijaksi toiseen temppeliin.

Nera on omapäinen ja itsenäinen nuori nainen, joka ei ole aivan varma, mihin uskoo. Hän ei allekirjoita kristallioppeja täydellisesti, mutta pitää tehtäväänsä suojella temppelin väkeä äärimmäisen tärkeänä.

Lady Luna

Maakristallin papitar, jonka yksi tärkeimmistä tehtävistä on huolehtia temppelineidoista. Hän myös vastaa kristallin vaatimista valintamatkoista, kun temppeliin tarvitaan uusia tyttöjä.

Lady Camila

Maakristallin papitar, joka vastaa kaupankäynnistä lähinnä Terakonin kauppiaiden kanssa. Lady Camila on Neito Momin lähin opettaja, sillä Momi on osoittanut kiinnostusta kaupankäyntiä kohtaan.

Neito Sonja

Momia hieman vanhempi papitarkokelas, joka on iskenyt silmänsä vartija Bladeen. Sonja on valmis venyttämään sääntöjä omaksi edukseen niin paljon kuin suinkin, mutta toisinaan käytös iskee häntä näpeille.


Terakonin väkeä

Take Heralinpoika

Take on Nahahan kylän päämiehen kolmas poika ja viimeinen perimysjärjestyksessä. Hänelle oli luvattu puolisoksi Senna Tarragonintytär, mutta Senna valittiin temppelineidoksi ja vietiin pois kylästä lupia kyselemättä neljä vuotta sitten. Morsiamen lähtö ei ainakaan parantanut Taken asemaa perheessä ja lopulta hän päätti lähteä setänsä luokse Minolan pääkaupunkiin, Terakoniin.

Terakonissa Take on kasvattanut setänsä suosiollisella avustuksella asemaansa ja johtaa nyt yhtä yksikköä temppelin vastaisissa joukoissa. Työ on vienyt hänet mennessään, mutta samalla hän yhä toivoo saavansa morsiamensa takaisin.

Thyme Levedueir

Thyme on kotoisin kaukaisesta Kapokasta. Valtaosa asukkaista on félinejä. Hän on kasvanut hyvässä perheessä ja hänen isänsä on valtakunnan pääkaupungin Saparanen johtaja ilmalaivainsinööri. Thyme ei ole erityisen kiinnostunut kristalleihin liittyvistä asioista, mutta omasta ilmalaivasta hän sen sijaan haaveilee. Hänen isällään oli kuitenkin hänen varalleen suunnitelmia, jotka eivät häntä innostaneet, mikä johti lopulta siihen, että hän jätti rikkaan elämän taakseen, meni naimisiin vähäosaisen nuoren naisen kanssa ja lähti kiertelemään maailmaa.

Thyme on luonteeltaan avoin ja tulee erittäin hyvin kaikkien kanssa toimeen. Hän on sosiaalinen, nauravainen ja toimelias. Silti häntä ei häiritse elää lain harmaalla vyöhykkeellä, vaikkei hän aktiivisesti pyrikään ketään toimillaan satuttamaan.

Astara Levedueir

Astara saapui Saparaneen etsimään onneaan. Hän on kotoisin vähäosaisesta perheestä ja tuli Saparaneen tehdastyöläiseksi. Palkka ei kuitenkaan päätä huimannut, joten pian Astara keksi tuottaisempia, mutta ei-niin-laillisia tapoja elättää itsensä. Kadut kasvattivat kovaksi, mutta eräänä yönä hän tutustui hurvittelemassa olevaan rikkaan perheen poikaan, joka etsi omaa polkuaan ja kapinoi isäänsä vastaan. Astara ja Thyme etsivät ensin yhteistä onnea Saparanessa, mutta vaikeuksia takia päätyivät kiertelemään maailmaa.

Astara ei ole erityisen sosiaalinen vaan jopa juro vieraassa seurassa. Hän ei koe vilkasta keskustelua omaksi jutukseen vaan pysyttelee mieluummin syrjässä. Kunhan mielipiteensä ilmaisee, se kuitenkin tulee suoraan tai jopa jyrkästi. Thymen seurassa hän uskaltautuu olemaan vilkkaampi ja avoimempi, mutta muilta pitää nämä puolet itsestään usein salassa.

Kamir

Taken joukoissa toimiva vanhempi mies, jonka lapset ovat jo maailmalla. Huono taloustilanne on ajanut Kamirin sekatyöläiseksi, joka ottaa vastaan työkeikkoja milloin mistäkin. Taken joukkoihinkin hän on hakeutunut ensisijaisesti rahan perässä.



Lopuksi



Olisi myös ollut kiva esitellä hahmot ihan kuvilla, mutta valitettavasti minulle ei ole riittävän hyviä piirtäjän lahjoja suotu. Omaan käyttöön olen netistä etsinyt kuvia osviitaksi, mutta tähän postaukseen ne eivät päässeet. Toisaalta jääpähän lukijoiden mielikuvitukselle enemmän tilaa.

Sekin pitänee vielä mainita, että tarina on saanut vaikutteita mm. pelaamistani peleistä ja ficcejäni lukeneet saattavat tunnistaa yllä olevasta listasta jokusen nimen. Tykkään siis jonkin verran kierrätellä nimiä.

Jos jokin asia jäi ihmetyttämään, kysymyksiäkin saa toki esittää. Saatan niihin vastata, jos eivät liikaa spoilaa tarinaa ;D

Ei kommentteja